Video laten maken

 

Jij wilt een video laten maken. Dat vinden we een heel goed idee! Beeld zegt namelijk meer dan 1000 woorden. 

Video is een machtige tool om jouw boodschap over te brengen. Of het nu gaat om een kort filmpje voor op Instagram, een interactieve video voor op je website of een lange documentaire, beelden vertellen een verhaal op een manier die écht blijft hangen bij de kijker. Als het goed wordt gedaan natuurlijk. 

Samenspel

Een goede video is een samenspel van beeld, geluid en vormgeving. Echt goed script, camera- en edit werk is te zien wanneer je het geluid uitzet. Begrijp je het verhaal nu nog steeds? Zo ja, dan heb je kwaliteit in handen. 

Bij Pecto Productions hebben we alles in huis om elke film naar wens te maken. Van ervaren scriptschrijvers, tot de juiste apparatuur zoals lichtsets en verschillende camera’s, tot autocue, voice-over stemmen en muziek. Onze crew is zeer ervaren, altijd bereid je vragen te beantwoorden, stressbestendig en vrolijk en flexibel. Omdat we keuze hebben uit verschillende mensen met verschillende technieken en verschillende apparatuur kunnen we altijd goed kijken wie welke klus het beste kan klaren.

Een video laten maken, wat kost dat?

Hoeveel kost het nou eigenlijk om een video te laten maken? Dat is altijd een lastige vraag die ons heel erg vaak gesteld wordt. Waarom is dat zo’n lastige vraag? Heel simpel: omdat de ene video de andere niet is.  

Voorafgaand aan een videoproductie zijn er een heleboel vragen die we eerst samen met jou moeten beantwoorden. Wat moet er gefilmd worden? En waar moeten we dat doen? Hoeveel dagen zijn we ermee bezig? Is er veel edit werk of hoeft alleen het begin en eind van een opname er even afgeknipt te worden?  

Moet er muziek te horen zijn onder de video? Wil je ‘een stem’ inhuren die door middel van een voice over jouw boodschap ‘vertelt’ terwijl de beelden voorbij komen? Zie je graag drone shots? Of laat je liever een heftige videoclip maken met meerdere action camera’s? Misschien wil je zelfs wel interactieve knoppen toevoegen aan jouw video. 

 

Er is dus heel veel mogelijk als het gaat om het laten maken van een video, dus kunnen we niet lukraak een prijs gaan noemen. Onze offerte wordt helemaal afgestemd op jouw wensen. En die wensen zijn voor iedereen verschillend. 

Eerlijke prijzen

We kunnen wel verklappen dat we werken met eerlijke prijzen en scherpe offertes kunnen leveren. We doen dit werk namelijk omdat we het erg leuk vinden, niet om rijk te worden. 

Om erachter te komen hoeveel de video die jij wilt laten maken gaat kosten kun je het beste even een (vrijblijvende) offerte aanvragen per e-mail en daarbij aangeven wat je wensen zijn. Dat kan met de knop hieronder. Wij zorgen ervoor dat je een dag later al antwoord hebt, en soms zelfs eerder.

Welke video’s kan ik allemaal laten maken?

Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om het laten maken van een video. Er zijn lange video’s, heel korte video’s, instructievideo’s, video sollicitaties en animatie video’s om maar eens wat te noemen.

 

Welke video je wilt laten maken bepaal je zelf maar we kunnen je hierin adviseren. Soms is het nodig om een video kort en bondig te houden om een boodschap over te brengen. Een andere keer is het juist beter meer tijd te nemen. Samen met jou bekijken we voor welke doelgroep de video bestemd is en via welke kanalen de video verspreid/bekeken gaat worden. Zo schetsen we op papier eerst de perfecte video voordat we überhaupt een camera uit de kast trekken. De meest aangevraagde video’s zijn:

 

 • Persvideo:
  Video’s die qua vorm lijken op een nieuwsbericht. Meestal met voice-over. Deze video’s worden door onze klanten gebruikt om samen met een persbericht te versturen naar media.

 

 • Aftermovie:
  Een evenement georganiseerd? Een aftermovie is een perfecte video als je na het evenement nog even wilt nagenieten. Deze video is meestal wat langer dan een persvideo en combineert quotes, muziek en beeld zodat de sfeer goed wordt vastgelegd.

 

 • Uitleg video:
  Soms is het handig om de uitleg van je product niet op papier te zetten maar in een video te tonen. Het is duidelijk, je kunt voorbeelden laten zien en veel informatie kwijt. De uitleg video kan ook prima in serievorm geschoten worden. 

 

 • Shareable video:
  De shareable video is een korte en krachtige video die snel gedeeld wordt via social media kanalen zoals instagram en facebook. Tijdens het filmen en het monteren houden we er rekening mee dat deze video snel gedeeld moet kunnen worden. Dat betekent bijvoorbeeld dat de uiteindelijke video de juiste lengte heeft en in verschillende formaten wordt aangeleverd.  

De nieuwste technieken

Bij Pecto Productions proberen we continue te vernieuwen. Zo kun je bij ons een 360 graden film of foto aanvragen. We beschikken over meerdere action camera’s en kunnen naar wens een drone inzetten (met vergunningen). Daarnaast verzorgen we animatievideo’s en inmiddels zijn we zover dat we interactieve video’s kunnen aanbieden! Iets waar we erg trots op zijn. Met zo’n video blijf je dicht bij de klant en krijg je inzicht in het gedrag van de kijker van jouw video.

Het lijkt overigens heel wat al die extra videotechnieken en ‘nieuwe snufjes’, maar we zetten deze alleen in als het de video daadwerkelijk beter maakt. Ook hierin kunnen we goed advies geven. Kwaliteit staat namelijk altijd voorop.

 

Maar daar stopt het niet! We blijven leren. Over nieuwe edit- en cameratechnieken, kleurcorrecties, scherpte, dieptes, geluidsbewerking en andere zaken zoals de laatste trends in vormgeving. We zorgen er daarmee voor dat jouw video altijd lekker up to date is.