Tekst laten maken

Schrijven

Wil je professionele teksten laten schrijven? Bijvoorbeeld voor je website of omdat je een persbericht de deur uit wilt doen? Dan kunnen wij je helpen.

Er bestaan een heleboel verschillende soorten teksten. Soms zijn teksten heel goed te zien, bijvoorbeeld op een website, en andere keren zijn ze wat meer ‘verstopt’. Dit is bijvoorbeeld het geval als we een tekst schrijven voor de voice-over van een video of voor een podcast. Welke tekst we ook schrijven, we zorgen er altijd voor dat jouw tekst doel treft. 

Professionele teksten die doel treffen

Voordat we beginnen met schrijven stellen we eerst een paar vragen. Wat is het doel van je tekst? Wil je mensen informeren, of aanzetten tot actie? Een persbericht schrijven vergt namelijk een andere aanpak dan het maken van een webtekst. Bij een persbericht is het noodzaak om to the point het nieuws over te brengen. Bij een webtekst is het handig als er rekening gehouden wordt met de ranking op Google. En tekst voor in een folder is qua taalgebruik heel anders dan een in spreektaal geschreven voice-over. 

Wij schrijven maar het is jouw tekst

Bij Pecto Productions hebben we ruime ervaring in het schrijven van offline en online teksten. We weten hoe we teksten moeten opbouwen zodat de lezer geïnteresseerd blijft tot en met de allerlaatste zin. We weten hoe we een doelgroep moeten aanspreken en, dankzij onze achtergrond in de journalistiek, hoe we nieuws naar buiten moeten brengen in een persbericht. En bij teksten voor op het web kijken we natuurlijk ook altijd even met je mee naar de SEO. 

 Maar dat betekent niet dat we alles alleen gaan doen. We vinden het namelijk heel erg belangrijk om te luisteren naar onze klanten. En dat doen we dan ook als eerste. Wat wil jij met je tekst bereiken, wie wil je bereiken en op welke toon moet dat gebeuren volgens jou? Het is immers jouw tekst die we gaan schrijven.